Viser 101 - 120 af 300 resultater
I efteråret 2019 samlede danskerne og TV2 ind til at plante én mio. nye træer rundt om i Danmark. I disse dage bliver knap 100.000 af disse træer sat i jorden som en udvidelse af True Skov med True Folkeskov ved Aarhus.
En stor del af vores drikkevand dannes under byen, og vi har derfor et fælles ansvar for at beskytte det. Vandværkerne i Aarhus opfordrer på FN’s mærkedag ”Vandets Dag” den 22. marts haveejere til at droppe sprøjtegift.
Der er 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark, og Aarhus Vands bestyrelse kan nu kalde sig årets bedste. Det er Forum for Offentlige Bestyrelser, der i dag har uddelt ”Årets Offentlige bestyrelsespris”, og den gik til bestyrelsen i det aarhusianske vandselskab.
Aarhus Vands årsrapport, der netop er offentliggjort, viser, at selskabet i 2023 har investeret 170 mio. kr. i fremtidssikring af afløbssystemet og i klimatilpasning ud af en samlet omsætning på 658 mio. kr. Det skal være med til at sikre, at Aarhus bliver mere modstandsdygtig over for de stigende vandmængder, vi oplever.
Aarhus Vand, Arkil og LE34 har sammen stiftet et nyt selskab og digital platform, HeyPipe™, der skal skabe overblik – som ikke findes i dag – over ledninger, kabler, rør og tunneler, som udgør en kompleks og samfundskritisk underjordisk infrastruktur.
Ulrik Vangsø Ørts, 38 år, er den 13. august startet som finansdirektør i Aarhus Vand. Han skal sikre en fortsat løbende udvikling af økonomistyringen i Aarhus Vand, herunder finansiering, likviditetsstyring og aktivitetsstyring af Aarhus Vands store anlægsprojekter og ventureselskaber.
Området ved Viby Renseanlæg skal efter planen forvandles med regnvandsbassiner og nye gangstier. Samtidig skal Vårkjæret gøres mere indbydende. Teknik og Miljø-rådmand og Aarhus Vand glæder sig over udsigten til mere natur og styrket håndtering af regnvand.
Dr. Holst Vej og Klokkervej frem til Haslevej i Åbyhøj er spærret for gennemkørsel i perioden uge 7 til uge 22. Det betyder, at bilister i perioden skal vælge andre veje, samt at buslinje 15 er omlagt i perioden.
Et nyt, kommende renseanlæg i Aarhus skal bidrage væsentligt til et bedre vandmiljø i Aarhus-bugten. Anlægget kommer til at nedbringe mængden af overløb til bugten, det reducerer udledningen af fosfor og næringsstoffer og renser spildevandet for medicinrester og andre miljøfremmede stoffer.
Intet skal gå til spilde, når fremtidens grønne fjernvarme uden træpiller skal etableres i Aarhus. Heller ikke spildevandet fra husholdningerne. Det mener Kredsløb og Aarhus Vand, der i samarbejde er ved at undersøge mulighederne for at etablere varmepumper på renseanlæggene.
Aarhus Vand hjælper gerne med at levere vand til brand og sprinkling, hvis der opfyldes de korrekte krav og vilkår. Læs mere om mulighederne samt udgifterne her.
På denne side finder du de nødvendige informationer i forbindelse med ombygning eller nedrivning af et enfamiliehus, hvor det er nødvendigt at få lukket for vandet.
Når du skal tilslutte vand i din byggemodning er der en række krav, du skal overholde. Det er vigtigt du kontakter os så tidligt som muligt, og overholder dine opgaver som bygherre.
Hvis du som bygherre har planer om en byggemodning, er det vigtigt, at du kontakter Aarhus Vand tidligt i projekteringsfasen. Det er os, der skal projektere kloakanlægget. Find vejledninger og priser på siden her.
Som bygherre kan du få brug for midlertidigt byggevand, hvis der ikke skal laves en permanent tilslutning af vand på stedet. Her på siden finder du mere information om dine opgaver som bygherre samt priser.
Her på siden finder du information til hvis du ændrer antallet af boliger i din bygning. Læs betingelserne og benyt ansøgningsskemaet, når du er klar til at ansøge.
Hvis din bolig skal have ny stikledning til vandforsyning med anden rørdiameter, men med samme placering, så vil der blive opkrævet betaling for ændret tilslutning til vand. Læs mere om hvilke vilkår der gør sig gældende her.
Hvis din bolig skal have ny stikledning til vandforsyning med anden rørdiameter samt med ny placering, så vild er blive opkrævet betaling for ændret tilslutning til vand. Læs mere om hvilke vilkår der gør sig gældende her.
Hvis du ændrer en erhvervsbygning til beboelse, så er der en række vilkår du skal forholde dig til. Hvis du er klar til at søge, finder du her ansøgningsskemaet.
På denne side finder du vigtig information, hvis du skal bygge en institution om til plejeboliger. Herunder hvilke forhold der gør sig gældende for vandmålere samt hvilken beregningsmetode vi benytter.