Viser 81 - 100 af 300 resultater
Aarhus Vand har et mål om at styrke den grønne omstilling. Hvordan er det så gået med det mål i 2022? Det kan man finde svar på i selskabets årsrapport, som netop er udkommet.
Aarhus Vand henter ny administrerende direktør i egne rækker Lars Schrøder går på pension efter 14 år ved roret som administrerende direktør i Aarhus Vand. Ny direktør bliver Karina Topp, som kommer fra en stilling som divisionsdirektør samme sted.
Bliv klogere på, hvorfor vand er forudsætningen for liv og lad dine ører blive forkælet af lækker lyd. Du finder gratis fortællinger om vand under hele Festugen ved at scanne en QR-kode ved byens vandposter.
Snart vil lodsejere i et stort område nord for Aarhus få tilbudt at bytte eller sælge jord til et nyt skov- og naturlandskab, der skal beskytte grundvandet i området, binde CO2 og give mere værdifuld natur i kommunen.
Aarhus Kommunes vandselskab, Aarhus Vand, baner nu vejen for grøn omstilling og vækst med en ny koncernstruktur.
Digitale vandmålere skal i fremtiden gøre det lettere og bedre at være kunde hos Aarhus Vand. Sammen med Kamstrup og Systematic skal digitaliseringen af nye vandmålere løftes.
Aarhus Vand ser ud over landets grænser for at finde inspiration til nye bæredygtige løsninger og har derfor indgået en samarbejdsaftale med den californiske forsyning Moulton Niguel Water District.
Aarhus Vand har valgt Aarsleff som totalentreprenør for opførelse af det nye, kommende ressource- og renseanlæg Aarhus Rewater. Det skal i 2028 afløse Marselisborg, Åby og Viby Renseanlæg.
På ’Årets Offentlige Bestyrelseskonference 2021’, der blev afviklet i dag i København, er Aarhus Vands bestyrelse kåret som ’best-in-class’ inden for forsyningssektoren. Prisen gives til en bestyrelse, der leverer et ekstraordinært godt og værdiskabende arbejde til inspiration for andre bestyrelser, og som har formået at drive professionelt bestyrelsesarbejde til UG.
Med 54 procent af stemmerne er biolog og miljøjournalist Hans Pedersen valgt som forbrugernes repræsentant i Aarhus Vands bestyrelse.
Aarhus Vand har i dag indgået en samarbejdsaftale med entreprenørfirmaet Aarsleff, som skal sikre et tæt partnerskab de næste otte år om opførelse af Aarhus Rewater. Det bliver et ressource- og renseanlæg, der sætter nye standarder for cirkulær økonomi inden for vandområdet.
Slam, der er et restprodukt i spildevandsrensning, indeholder fosfor og andre næringsstoffer, som kan genanvendes til for eksempel gødning. Aarhus Vand indgår nu et samarbejde med AquaGreen, der sammen med DTU har udviklet en metode, hvor slam omdannes til biokoks med stor næringsværdi og uden miljø-fremmede stoffer og til aktivt kul, som også kan genbruges.
I 2022 er der valg til Aarhus Vands bestyrelse, men allerede fra torsdag den 26. august kan man stille op som kandidat til at blive forbrugernes repræsentant i bestyrelsen.
Nye, nord for Aarhus, går nu forrest og er den første by i Danmark, hvor al regnvand bliver brugt til toiletskyl og tøjvask. Ved at bruge regnvand - og ikke drikkevand - sparer man 40 procent af grundvandet. Onsdag d. 25. august indvies det anlæg, der genanvender vandet.
Virksomheden Zediment, som er et joint venture samarbejde mellem Aarhus Vand og ingeniørvirksomheden EIVA, leverer nu dronebaserede undervandsscanninger af kapaciteten på renseanlæg og i regnvandsbassiner. Løsningen er den første af sin slags i branchen og kan spare vandselskaberne for store driftsudgifter til oprensning af bassinerne, sikre at kapaciteten kan følge med stigende befolkningstal i byerne og nedsætte risikoen for miljøbelastning.
Aarhus Vands bestyrelse udvides med to eksterne medlemmer, Hanne Christensen, CEO hos FORCE Technology og Bjørn Kaare Jensen, som er President hos European Water Association.
Siden foråret 2020 har Aarhus Vand sammen med de private vandværker i Aarhus opfordret borgerne til at stoppe brugen af sprøjtegift i haven og være med i kampen for at beskytte vores rene drikkevand. Kampagnen er nu afsluttet med en undersøgelse, der viser, at aarhusianerne i stor stil vil droppe sprøjtegift.
Aarhus Vand tager nu skridtet videre i forhold til bæredygtighed og bliver det første vandselskab i verden, der er certificeret inden for FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.
Aarhus Vand indvier nu et nyt vandværk i Beder. Værket bliver en vigtig del af byen – både som leverandør af drikkevand og som et smukt bygningsværk, der er anlagt i byens park.
Aarhus Vand har indgået kontrakt med arkitektfirmaet Henning Larsen, der skal designe Aarhus Rewater, som erstatter Marselisborg Renseanlæg i 2028. Visionen er at skabe et anlæg, der udover at rense spildevand udnytter ressourcerne i et omfang, der ikke er set andre steder i verden. Derudover skal anlægget med sin beliggenhed tæt på byen og havet være et smukt vartegn for alt det, man kan i Aarhus på vandområdet.