Viser 281 - 300 af 300 resultater
Mange vandværker i Danmark oplever udfordringer med det forurenende stof ammonium. Testresultater fra Aarhus Vand peger nu på kobberdosering som en effektiv metode til at sikre kravoverholdelse for ammonium.
Data er en vigtig ressource for både økonomisk vækst, innovation og samfundsudvikling. For at fremme gennemsigtighed og samarbejde på tværs af de forskellige interessenter i vandcyklussen samarbejder 200 af vandsektorens aktører for at forme et innovativt dansk ”Water Data Space”.
Et vigtigt skridt mod en CO2 neutral vandsektor er mere viden om, hvordan vi måler og reducerer klimagasser. ARES-projektet støttet af Miljøstyrelsen har til formål at bidrage med ny viden om de to drivhusgasser metan (CH4) og lattergas (N2O) i kloaksystemer og på renseanlæg.
Aarhus Vand er blevet en del af Horizon Europe-projektet, WATERUN, for at forbedre kendskabet til regnvandskvaliteten i Aarhus og den rensende effekt af klimatilpasningsløsninger. Med mere end 10 års erfaring i etablering og drift af blå/grøn infrastruktur ser vi frem til at blive klogere på den rensende effekt af åbne klimatilpasningsløsninger
I jobbet som projektleder hos Aarhus Vand optimerer og udvikler Laura Bailon processer på renseanlæggene sammen med faglige kollegaer. I to år har hun været udstationeret på ambassaden i Madrid og fik orlov fra sit job – en mulighed som flere medarbejdere gør brug af.
Et job som vandforsyningsoperatør oplever Katrine Hansen som meningsfyldt. Arbejdet med at sikre adgangen til vand er nødvendigt og noget som folk er afhængige af. Og det motiverer hende til at fordybe sig i jobbet og lære mere.
En slags musketér-ed blandt kollegaer betyder, at man altid er klar til at hjælpe hinanden. Et stærkt sammenhold og muligheden for også at udvikle og optimere vandforsyningen driver Rasmus Bærentzen. Han arbejder som fagleder og er ansvarlig for leverance af rent drikkevand til Aarhus Vands kunder.
Godt håndværk og muligheden for at tænke ud af boksen definerer arbejdet for Bo Grumstrup Sørensen på serviceværkstedet. Han oplever stor frihed til at løse sine opgaver sammen med 12 dygtige kollegaer, som han er ansvarlig for.
Der bliver svejset mange vandledninger i Aarhus Vands 1500 km ledningsnet. Tidligere foregik svejsning i en container, som skulle bestilles. Nu har Aarhus Vand indkøbt og indrettet en svejsetrailer. Det er mere fleksibelt og gavner arbejdsmiljøet.
Et kursus i lækagesøgning gav Morten Jørgensen fra Odder Forsyning et godt indblik i at finde lækager og vandledninger. Han ser lækagebanen hos Aarhus Vand som en god mulighed for at træne under kontrollerede forhold.
Aarhus Vand i samarbejde med Aarhus Kommune har tidligere været i Sydafrika, hvor de hjælper den lokale vandforsyning med at forhindre lækager og vandledningerne og formindske vandtabet. De har nu været i Sydafrika igen for at tjekke at reparationerne holder.
Investo Capital og Aarhus Vand har netop indgået et strategisk samarbejde, der skal sikre vækst af nye, konkurrencedygtige virksomheder, der udspringer af et videnstungt og professionaliseret innovationsmiljø omkring Aarhus Vand.
Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen godkender program på 56 millioner kroner, så Aarhus Vand og Aarhus Kommune over de næste fire år kan arbejde videre med den fælles indsats for at fremme mere effektiv vandforvaltning i storbyer i Indien, Ghana og Sydafrika.
Den grønne og innovative by Nye nord for Aarhus er skabt i tæt samarbejde mellem Tækker Group, Aarhus Kommune og Aarhus Vand. Projektet og aktørerne bag er blevet nomineret til Byplanprisen 2022 for at vise vejen for fremtidens bæredygtige samfund.
Det blotte øje vil ikke kunne spotte hvilken skjult kulturoplevelse som ligger gemt under jorden i Kongelunden i Aarhus. Her er den nedlagte Observatoriebeholder blevet indrettet med Christian Skjødt Hasselstrøms nyeste kunstværk. En unik oplevelse der åbner for offentligheden den 28. september 2024.
Udfordringer med klimaforandringer stiller nye krav til vandsektoren, som kræver radikal innovation. Det at turde udstille disse udfordringer kan give et udviklingspush – men det kræver mod og netværk uden for egen organisation.
Intet skal gå til spilde, når fremtidens grønne fjernvarme uden træpiller skal etableres i Aarhus. Heller ikke spildevandet fra husholdningerne. Det mener Kredsløb og Aarhus Vand, der i samarbejde er ved at undersøge mulighederne for at etablere varmepumper på renseanlæggene.
Rundt om i landskabet i Aarhus ses små træhuse, som står over vores vandboringer. Det sidste nr. 85 i Kasted er netop blevet færdigt og dermed er alle huse nu oppe på terræn fremfor under jorden som tidligere, og det forbedrer arbejdsmiljøet.
Vi har netop udsendt vores årlige kundetilfredsundersøgelse til 10.000 tilfældige borgere i Aarhus Kommune, og vil meget gerne høre din mening.
Inflation forårsager takststigninger på drikkevand og vandafledning i 2025.