Søg

Viser 241 - 260 af 300 resultater

Cases

Aarhus ReWater - på vej mod verdens mest ressourceeffektive renseanlæg

Verdens mest ressourceeffektive renseanlæg til behandling af spildevand får hjemme i Aarhus. Tæt på byen, på havet og på hverdagen vil det nye anlæg - Aarhus ReWater - tage imod vores spildevand, sikre god vandkvalitet i vandløb, søer og bugt og omdanne spildevandet til nye materialer, nye produkter og ny energi.

Cases

PhosphorCare - fra affaldsprodukt til gødningsressource

I et partnerskab med Herning Vand, Grundfos, Norconsult og Videncentret for Landbrug (SEGES) er det lykkedes os at gøre fosfor i spildevand til en gødningsressource i stedet for et affaldsprodukt.

Cases

Renere vand i søerne, åen og havnen

Bedre rensning af spildevandet og stop for kloakudløb til Aarhus Å har gjort både havn, å og søer til mere rene og attraktive miljøer med masser af liv.

Cases

Fjernelse af medicinrester

Aarhus Kommune ønsker at reducere udledningen af medicinrester i spildevandet fra både Aarhus Universitetshospital og fra private husholdninger. Sammen med begge parter har vi foretaget en undersøgelse, der peger på, at man fjerner medicinresterne mest effektivt med en central løsning på Egå Renseanlæg.

Cases

Marselisborg Renseanlæg viser vejen for en energipositiv og klimaneutral vandsektor

På renseanlægget producerer vi 50 procent mere energi, end vi bruger på at rense spildevandet. Dermed dækker anlægget også energiforbruget til produktion af drikkevand, og det bidrager væsentligt til reduktion af drivhusgasser.

Cases

Lattergasniveauer monitoreret i et år på renseanlæg i Europa og Australien

Renseanlæg i Danmark, Australien og Storbritannien har overvåget udledningen af lattergas på deres renseanlæg i løbet af et år for at blive klogere på denne skadelige klimagas i forskellige klimazoner.

Cases

Digitale data skaber mere effektiv drift af kloaknettet

Driftsoperatører bruger meget tid på at køre rundt i hele Aarhus Kommune for at føre tilsyn i regn- og spildevandskloakker. Det resulterer i meget kørsel frem og tilbage, som kan undgås. For at sikre en mere effektiv drift, bliver der derfor i slutningen af 2024 sat seks sensorer fra firmaet Dryp i udvalgte kloakker. Data fra disse sensorer skal eliminere behovet for de ekstra fysiske tilsyn.

Cases

Grundvandsbeskyttelse

I Aarhus Vand er det vigtigt at sikre aarhusianerne rent drikkevand - i dag og i fremtiden. Derfor har vi sammen med Aarhus Kommune gjort en række tiltag for at beskytte grundvandet, som er kilden til det sunde og rene drikkevand, vi nyder i dag. På denne side kan du få indblik i nogle af de ting, vi gør for at beskytte grundvandet.

Cases

Drikkevandssikkerheden er i top

Sikkerheden i produktion af drikkevand skal være mindst lige så høj som for andre fødevarer, så man som forbruger kan være helt tryg ved drikkevandskvaliteten. Aarhus Vand har derfor siden 2006 arbejdet systematisk med drikkevandssikkerhed.

Cases

Bederværket - drikkevandssikkerhed i verdensklasse

Bederværket er tegnet af det aarhusianske arkitektfirma Cubo og er udformet som to sammenbyggede, teglbeklædte længehuse, der giver klare associationer til vikingetiden. Vandværket er placeret som en integreret del af byparken i Beder og kommer dermed til at skabe en naturlig samhørighed med lokalområdet.

Cases

Udvikling af fremtidens vandprøve skal sikre kvaliteten af drikkevandet

Hvordan prioriterer vi indsatser for at sikre kvaliteten af vores grund- og drikkevand i fremtiden? Analyser, som kan finde stort set alle stoffer i en enkelt vandprøve, bidrager med værdifuld viden i den sammenhæng. Projektet AQUAPLEXUS skal udvikle en standardiseret metode til avancerede analyser af vandprøver.

Cases

Vand- og naturparker - varig beskyttelse af vores drikkevand

I Danmark har vi været heldige at bo ovenpå grundvand af høj kvalitet. Det kræver kun meget begrænset rensning, før at vi kan have rent drikkevand i hanerne. Denne høje drikkevandskvalitet er dog truet flere steder i landet af forurening og kemikalier. Som led i at sikre fremtidige generationers rene drikkevand, er etableringen af vand- og naturparker derfor helt essentiel. Det kan nemlig give en varig beskyttelse af vores kilde til det rene drikkevand.

Cases

Lækagebane

Aarhus Vand etablerer en lækagebane. Så fremtidens vandoperatører kan træne og blive uddannet i at finde lækager på vandledninger. Banen fungerer også som test og demonstration for dansk vandteknologi.

Cases

Rektor fra Ghana Water Institute blev trænet i at finde lækager på lækagebane

Rektor og en række undervisere fra Ghana Water Institute fik instruktion i lednings- og lækagesøgning på Aarhus Vands nye lækagebane. De blev dygtigere til at bruge udstyr, som de kan bruge til proaktivt at søge efter lækager og dermed reducere vandtab.

Cases

I Nye bruges regnvand til toiletskyl og tøjvask

Lidt nord for Aarhus ligger den bæredygtige by Nye, hvor visionen er at skabe et bedre liv for beboerne, og hvor fællesskabet er i centrum. Aarhus Vand har sammen med en række dygtige samarbejdspartnere fået muligheden for at skabe et nyt renseværk til sekundavand.

Cases

Ny grøn oase til aarhusianerne

Arealerne omkring MarselisborgCentret i Aarhus har fået et nyt og bedre liv. Projektet er verdens første bypark, der både håndterer overskydende regnvand og inviterer borgerne til sundhedsfremmende samvær. Formålet med rehabiliteringsparken er at skabe et nyt, levende byrum i og omkring MarselisborgCentret, der dels imødekommer behovet for en helstøbt klimatilpasningsindsats i området, dels behovet for udendørs rehabiliteringsaktiviteter til centrets brugere.

Cases

Blomstrende vejbede gør Aarhus klar til klimaforandringerne

Flere steder i Aarhus er der etableret særlige vejbede, som forsinker regnvandet og forbereder kloaksystemet på klimaforandringerne. Samtidigt er det blomstrende indslag i bybilledet, som også er med til at øge trafiksikkerheden.

Cases

Grønne områder med klimatilpasning på terræn

Flere steder i Aarhus har vi gennemført store klimatilpasningsprojekter med fokus på blå-grønne løsninger og vand på terræn. Ikke blot for at skabe plads til de større mængder regn, men også samtidig skabe værdi for aarhusianerne med nye grønne, rekreative områder og åndehuller. Du finder eksempler på projekter her.

Cases

Sluseanlæg gør Aarhus klar til mere vand i fremtiden

På grund af klimaforandringerne stiger havniveauet i Aarhus Bugten, og kraftigere storme øger risikoen for højvande. Samtidig lægger hyppigere og kraftigere nedbør yderligere pres på en effektiv afledning af vandet ved udløbet af Aarhus Å.

Cases

Klimatilpasning med regnvandsbassiner

Regnvandsbassiner er en løsning til opsamling og rensning af regnvand, der sørger for at regnvand og spildevand ikke blandes sammen og oversvømmer vores by. Når der kommer skybrud, bliver de store mængder at regnvand ledt til bassinet så kloakkerne ikke bliver overbelastede.