Viser 221 - 240 af 300 resultater
Aarhus Vand producerer selv strøm på renseanlæggene ud fra spildevandet. Og hvad er mere nærliggende end at lade nye elbiler op med denne grønne strøm.
I spildevandet ligger en guldgrube af informationer. Aarhus Vand sender hver uge spildevandsprøver til Statens Serum Institut, som finder en udvikling i Covid-19 smittetrykket ved at analysere disse prøver.
Aarhus Vand, VandCenter Syd og HOFOR vil sammen med robotvirksomheden RobSub udvikle en automatiseret løsning til udskiftning og reparation af drikkevandsledninger.
Digitale vandmålere, hvor aarhusianerne får indsigt i eget vandforbrug og som desuden er den mest bæredygtige og fremtidssikrede løsning er målet i et innovationsprojekt mellem Aarhus Vand, Kamstrup og Systematic.
Når man ser de mange, nye byggerier og boligområder, der skyder op i Aarhus, er det tydeligt, at vi bliver flere og flere borgere i byen. Det betyder, at vi i Aarhus Vand både skal producere mere drikkevand og rense mere spildevand i fremtiden. Vi gør derfor en stor indsats for at beskytte vores drikkevandressourcer mod sprøjtegift og andre miljøfremmede stoffer. Vi udvikler også nye metoder til at spare på det grundvand, der bliver til drikkevand. Som fx i byen Nye nord for Aarhus, hvor vi renser regn- og overfladevand, så det bruges til tøjvask og toiletskyl af beboerne. Dermed sparer vi omkring 40 procent af grundvandsressourcerne. Disse tiltag er med til at sikre, at der også i fremtiden er rent og tilstrækkeligt vand til det stigende antal indbyggere. Læs hele lederen her på siden.
Et besøg af Erhvervsminister Morten Bødskov bød på dialog om, hvordan vi udnytter Midtjyllands momentum som epicenter for udvikling af dansk vandteknologi. Aarhus Vand sætter i den forbindelse egen infrastruktur i spil og tilbyder test og demonstration.
Forsyningen i Singapore arbejder under ekstreme forhold med lidt plads, knaphed på vand og skybrudsregn. Løsningerne er tilsvarende højteknologiske og værd at lade sig inspirere af. Derfor har Aarhus Vand underskrevet en samarbejdsaftale med PUB Singapore.
Aarhus Vands virksomhedsplan præsenterer nogle af de resultater, vi har skabt i 2024 og giver et kig ind i maskinrummet på de ambitioner, vi har sat os i 2025.
Lørdag d. 14. september vil planerne for et kommende skov- og naturlandskab i området omkring Lystrup, Elev og Trige i Aarhus Nord blive præsenteret. Det er et projekt, som skal sikre rent drikkevand og gode naturoplevelser til aarhusianerne.
Firmaet Sulfinizer løser svovlbrinteproblemer med et bæredygtigt filter af muslingeskaller, der fjerner lugt, og modvirker korrosion i kloakinfrastrukturen.
Større regnmængder og stigende grundvand skaber store problemer med oversvømmelser og overløb af spildevand i vores natur - her kan Dryps løsning hjælpe.
Dobbeltbrønde er en del af fortidens forsynings levn. Der er ikke så meget, vi kan ændre ved dem, og det vil kræve et alt for stort arbejde at grave nye brønde, hvor spildevand og regnvand er adskilt. Derfor bliver de nuværende dobbeltbrønde løbende optimeret i takt med klimaforandringerne.
Leakinatoren, som er en Aarhus Vand opfindelse, kan hurtigt og effektivt finde lækager og reparere dem. Dette reducerer spild af vores fælles vandressource. Læs mere her.
TechRas Miljø og Aarhus Vand samarbejdede om implementeringen af granulær slamteknologi til spildevandsrensning på Viby renseanlæg. I fremtiden vil vi blive mødt af stigende regnmængder samt et stigende indbyggertal, hvilket sætter renseanlæggene under stort pres, hvis ikke der findes holdbare løsninger.
HeyPipe™ er en ny digital platform, som på tværs af alle forsyningstyper giver unik 3D dokumentation af den underjordiske infrastruktur. Aarhus Vand har stiftet selskabet for at få bedre og mere valide data.
Firmaet Sulfinizer løser svovlbrinteproblemer med et bæredygtigt filter af muslingeskaller, der fjerner lugt, og modvirker korrosion i kloakinfrastrukturen.
Siden 2016 har vi bidraget med viden om en bæredygtig infrastruktur til vandforsyningen i Indien sammen med Aarhus Kommune. Vi har samarbejdet med byen Udaipur og nu også med den største delstat i Indien, Rajasthan.
I Danmark bruger vi ca. 100 liter vand pr. indbygger pr. dag - i Sydafrika er tallet 270 liter. Forklaringen på det store vandforbrug er vandtab og i landets største kommune, Tshwane, mistes der hver dag vand til en værdi af ca. 1,25 mio. kr. Siden 2017 har vi samarbejdet med Aarhus Kommune om at minimere vandtabet og forbedre spildevandsbehandlingen i et pilot område i Tshwane.
I 2019 indledte vi sammen med Aarhus Kommune et projekt om at skabe forbedringer på vandområdet i den ghanesiske havneby Tema. Samarbejdet har til hensigt at sikre bedre håndtering af spildevand og mindske vandspild til gavn for sundhed og miljø.
Ghana Water har reduceret deres vandtab med 8 % i byen Tema. Aarhus Vand har bidraget med viden om, hvordan man aktivt finder lækager på vandledninger. Nu kan vandoperatører i Tema selv finde og reparere læk som følge af dette samarbejde.