Viser 181 - 200 af 300 resultater
Vandsektoren skal have mere fokus på forbrugerne og hvad der er bedst for dem. Private og forbrugerejet værker skal arbejde mere sammen om at skabe en robust vandsektor samt arbejde sammen om innovative løsninger, der kan fremtidssikre mod klimaforandringerne.
Aarhusianerne og deres hjem skal være bedre beskyttet mod de voldsomme regnmængder, når vejret viser tænder. Teknik og Miljø og Aarhus Vand vil samarbejde om at lave endnu mere klimatilpasning.
Slam, der er et restprodukt i spildevandsrensning, indeholder fosfor og andre næringsstoffer, som kan genanvendes til for eksempel gødning. Aarhus Vand indgår nu et samarbejde med AquaGreen, der sammen med DTU har udviklet en metode, hvor slam omdannes til biokoks med stor næringsværdi og uden miljø-fremmede stoffer og til aktivt kul, som også kan genbruges.
I 2022 er der valg til Aarhus Vands bestyrelse, men allerede fra torsdag den 26. august kan man stille op som kandidat til at blive forbrugernes repræsentant i bestyrelsen.
Nye, nord for Aarhus, går nu forrest og er den første by i Danmark, hvor al regnvand bliver brugt til toiletskyl og tøjvask. Ved at bruge regnvand - og ikke drikkevand - sparer man 40 procent af grundvandet. Onsdag d. 25. august indvies det anlæg, der genanvender vandet.
Aarhus Kommune ønsker at reducere udledningen af medicinrester i spildevandet fra både Aarhus Universitetshospital og fra private husholdninger. Ny undersøgelse peger på, at man fjerner medicinresterne mest effektivt med en central løsning på Egå Renseanlæg.
Virksomheden Zediment, som er et joint venture samarbejde mellem Aarhus Vand og ingeniørvirksomheden EIVA, leverer nu dronebaserede undervandsscanninger af kapaciteten på renseanlæg og i regnvandsbassiner. Løsningen er den første af sin slags i branchen og kan spare vandselskaberne for store driftsudgifter til oprensning af bassinerne, sikre at kapaciteten kan følge med stigende befolkningstal i byerne og nedsætte risikoen for miljøbelastning.
Byrådet i Aarhus behandlede onsdag d. 14. april en indstilling fra Borgmesterens Afdeling om at støtte etableringen af Water Valley Denmark med otte mio. kr. Der var stor opbakning til projektet, og sagen blev sendt til yderligere behandling i Økonomiudvalget.
Som led i vores internationale samarbejde med Aarhus Kommune engagerer vi os i den ghanesiske havneby Tema, der ligesom andre byer i landet har store problemer med håndtering af spildevandet.
Miljøstyrelsen har i en stor undersøgelse af grundvandet i Danmark fundet et nyt stof, trifluoreddikesyre – også kaldet TFA, i 219 ud af 247 grundvandsboringer samt i enkelte drikkevandsforsyninger. I Aarhus Vand har vi på den baggrund udvidet kontrollen med drikkevandet og med vandboringerne i Aarhus og fundet TFA i små mængder på tre af vores vandværker.
Der er i dag 87 kommunalt ejede drikkevandsselskaber og 110 kommunalt ejede spildevandsselskaber i Danmark. Hvis sektoren skal leve op til de politiske ønsker, skal den danske vandsektor konsolideres kraftigt. Det skriver CEO i Aarhus Vand Lars Schrøder i denne kronik.
Aarhus Vand indvier nu et nyt vandværk i Beder. Værket bliver en vigtig del af byen – både som leverandør af drikkevand og som et smukt bygningsværk, der er anlagt i byens park.
Aarhus Vand har indgået kontrakt med arkitektfirmaet Henning Larsen, der skal designe Aarhus Rewater, som erstatter Marselisborg Renseanlæg i 2028. Visionen er at skabe et anlæg, der udover at rense spildevand udnytter ressourcerne i et omfang, der ikke er set andre steder i verden. Derudover skal anlægget med sin beliggenhed tæt på byen og havet være et smukt vartegn for alt det, man kan i Aarhus på vandområdet.
På generalforsamlingen i går, onsdag den 27. maj, godkendte Aarhus Byråd vores årsrapport. Årsrapporten viser i ord, billeder og tal udviklingen af virksomheden og fortæller, hvor langt vi er kommet i forhold til vores visioner og målsætninger. Bl.a. kan man læse, at vi kom ud af 2019 med et overskud efter skat på 126 mio. kr.
I efteråret 2019 samlede danskerne og TV2 ind til at plante én mio. nye træer rundt om i Danmark. I disse dage bliver knap 100.000 af disse træer sat i jorden som en udvidelse af True Skov med True Folkeskov ved Aarhus.
Aarhus Vand har efter mange år fået ny hjemmeside, der skal omfavne alle vores kunder, private og erhvervskunder, og desuden vores mange forskelligartede samarbejdspartnere - nuværende såvel som potentielle samarbejdspartnere. Det betyder at vi i højere grad inspirerer og viser, hvad der sker inden for bæredygtighed og vandteknologi mm.
En vandmand takker af. Efter 43 år i vandets tjeneste – heraf de seneste 14 år som administrerende direktør i Aarhus Vand – går Lars Schrøder på pension med udgangen af oktober, hvor han fylder 67 år. Dermed går jagten ind på en ny administrerende direktør, der skal løfte en tung arv og samtidig stå i spidsen for at udvikle Aarhus Vand til det næste niveau som et internationalt førende vandselskab.
I anledning af FN’s mærkedag ”Vandets Dag” lancerer vandværkerne i Aarhus Kommune i dag en kampagne, der med en blanding af humor og alvor opfordrer haveejere til at droppe sprøjtegift.
I Aarhus Vand arbejder vi for at sikre rent drikkevand for alle - både nu og i fremtiden. Det gør vi blandt andet gennem skovrejsning og etablering af grundvandsparker. Grundvandsparker bidrager ikke kun til at sikre rent drikkevand, de hjælper også på biodiversiteten samt forbedrer klima, miljø og natur.
Startups fra vandbranchen pitchede innovative løsninger som svar på alverdens vandudfordringer til potentielle investorer den 11. maj, da Tech Tour gæstede Aarhus Vand.