Publiceret: 12. sep. 2024

Vi fejrer den første nye skov i nyt skov- og naturlandskab i Aarhus Nord

Kort Over Skov Og Naturlandskab Aarhus Nord
Nyt skov- og naturlandskab i det nordlige Aarhus

Lørdag d. 14. september vil planerne for et kommende skov- og naturlandskab i området omkring Lystrup, Elev og Trige i Aarhus Nord blive præsenteret. Det er et projekt, som skal sikre rent drikkevand og gode naturoplevelser til aarhusianerne.

Aarhus Kommune, Hedeselskabet, Aarhus Vand og vandværkerne i Aarhus er nu klar til at præsentere et konkret eksempel på, hvordan parterne arbejder sammen om at levere på indsatserne i Grøn trepart. Det sker i et projekt, der går ud på at skabe et nyt sammenhængende skov- og naturlandskab på 500 hektar i det nordlige Aarhus.

Området giver aarhusianerne og andre besøgende nem adgang til rekreativ natur. Det øger biodiversiteten og skaber et stort, rekreativt skovområde, der også binder CO2 og bidrager til, at aarhusianerne har rent drikkevand i fremtiden.

Udfordringerne med presset natur, miljø og grundvand kan løses hver for sig, men i Aarhus er der fokus på at løse dem i sammenhæng og på den måde opnå en række fordele: Mindre arealbehov og dermed frigørelse af areal til andre formål samt bedre økonomi ved at kombinere flere funktioner.

Omdannelsen af området fra landbrugs- eller anden drift skal bygge på frivillige aftaler med lodsejerne. Derfor kan der gå mange år, før målet på 500 hektar bliver realiseret.

Lørdag d. 14. september kl. 11-14 inviterer parterne alle interesserede til en præsentation af projektet. Her vil planerne blive præsenteret for et kommende skov- og naturlandskab i området omkring Lystrup, Elev og Trige i Aarhus Nord. Et projekt, som skal sikre rent drikkevand og gode naturoplevelser til aarhusianerne.

Det foregår på Vennemindevej 51, 8520 Lystrup. Alle er velkomne.

Program:

11:00-11:15
Arrangementet åbner. Taler ved byrådsmedlem og medlem af Teknisk Udvalg Jesper Kjeldsen. CEO i Hedeselskabet, Torben Friis Lange. Og formand for vandværkerne i Aarhus, Flemming Fogh Pedersen.

11:15-11:30
Plantning af træer, Aarhus Vand åbner ind til en vandboring, og man kan smage råvand, guidede ture rundt i den nye skov, bål og pandekager, naturbingo, info-stand om projektet og snak med projektets parter.