Det østjyske partnerskab Vandpartner har kåret appen SmartSurvey™ som det bedste innovationsbidrag over de seneste seks år. Appen er udviklet af landinspektørfirmaet LE34, der blev tildelt prisen på grund af deres vedholdende og modige tilgang til innovationssamarbejde.
Modet til at kaste sig ud i det ukendte, evnen til at omsætte kundens behov til virkelighed og viljen til at disrupte egen forretning til fordel for noget større er blandt begrundelserne for, at landinspektørfirmaet LE34 løb med det østjyske partnerskab Vandpartners innovationspris for udviklingen af appen SmartSurvey™. Landinspektørfirmaet løb med sejren som en af ni virksomheder, der har givet hver sit bud på det bedste innovationsbidrag i regi af Vandpartner 1.0 i perioden 2016-2021.
"LE34 har kastet sig ind i innovationssamarbejdet på fornemste vis. De har været vedholdende og holdt et godt og positivt energiniveau, og når der så har været et gennembrud, har de formået at kommercialisere det, så alle kan bruge det", siger Karsten Lumbye, der er innovationschef i Aarhus vand og medlem af juryen i forbindelse med prisuddelingen, og understreger:
Vandpartner 1.0 er et ambitiøst partnerskab mellem de tre østjyske forsyningsselskaber Aarhus Vand, Favrskov Forsyning og Samn Forsyning og deres leverandører. Sammen med forsyningsselskaberne indgår 14 forskellige virksomheder i en seksårig partneringaftale, hvor parterne er forpligtede til at arbejde tæt sammen.
"Alle parter arbejder sammen om løsninger, hvor vi kan gøre det smartere, og hvis alle går til innovationsarbejdet med åbenhed, tillid og ærlighed, kan man løfte niveauet markant. Det er præcis, hvad vi har oplevet på bedste vis i forbindelse med udviklingen af SmartSurvey™", siger Peter Hjortdal, der er afdelingschef for anlægsprojekter hos Aarhus Vand, og uddyber:
Med SmartSurvey™ er det i dag lige så nemt at indsamle data med stor nøjagtighed om en ledning i en åben ledningsgrav, som det er at optage en video med en smartphone. Fordelene for forsyninger og entreprenører er store, fordi de efter ledningsarbejdet selv kan indsamle dokumentationen i marken, dække ledningshullet og reetablere belægningen i en arbejdsgang. Samtidig får de flere oplysninger om ledningen end de få punkter, der opmåles med en traditionel opmåling.