Hvad er dit ansvar som ejer, hvornår tømmes septiktanken osv. Få svar her.
Tømningen foretages af firmaet LL Transport
Tranekærvej 110
9490 Pandrup
Telefon 25 78 52 75
Se spørgsmål og svar omkring tømningsordning samt tidsplan her.
Din septiktank tømmes én gang årligt. Se vejledende tider for dit område ved at slå din adresse op her:
Slå din hustank op og se tømningstidspunkt
Du har nu mulighed for at logge ind og finde oplysninger omkring din septiktank.
Du kan rekvirere adgangskoder for at komme ind på siden hos enten LL Transport på mail slamsuger@ll-transport.dk, eller til Aarhus Vand, Teknisk Kundeservice på e-mail til ledningsnet@aarhusvand.dk
Din hustankBetalingen for den årlige tømning opkræves af Aarhus Vand.
Tømningsordningen gælder hvile i sig selv-princippet. Det betyder kort sagt, at de faktiske udgifter, der er forbundet med tømningsordningen, bestemmer afgiftens størrelse.
Derfor er det en god idé at gøre adgangen til tanken så let som mulig. Tænk også på, at dækslet skal være synligt, og at det ikke må veje mere end 35-50 kg.
For at sikre en bedre vandkvalitet i kommunens vandløb og søer har Aarhus Byråd besluttet, at alle ejendomme i det åbne land i Aarhus Kommune skal være med i en fælles tømningsordning for septiktanke. Regulativet indeholder de regler, der gælder for ordningen.
Regulativet er senest ændret og godkendt den 23. januar 2008.
Tømningen udføres for Aarhus Vand A/S af et privat firma, som udvælges ved licitation.
Spildevandet fra septiktankene tilføres Marselisborg eller Viby Renseanlæg, hvor det behandles sammen med spildevandet fra de kloakerede byområder.
Kontakt LL Transport på telefon 25 78 52 75
Kontakt LL Transport på telefon 25 78 52 75
Alle tømninger udover dem, der er inkluderet i tømningsordningen, er for egen regning.
Se også vores regulativ her: Regulativ for kontrol med tømning af bundfældningstanke (hustanke)
Måske er det ikke tilstrækkeligt med én årlig tømning af netop din hustank. I så fald kan du aftale ekstra tømninger med tømningsfirmaet.
Måske ønsker du at få renset/spulet rør, og måske har du sive- eller køkkenbrønde, som af og til skal tømmes. Også dette udfører tømningsfirmaet efter aftale, og det er selvsagt billigst, når det udføres i forbindelse med en tømning.
Du skal selv indgå aftale med tømningsfirmaet og betale direkte til firmaet.
Du kan kontakte firmaet:
LL Transport
Tranekærvej 110
9490 Pandrup
Tlf.: 25 78 52 75
Mail: slamsuger@ll-transport.dk
Hvis sivdræn ikke bliver spulet, stopper de med tiden til, så spildevandet løber retur i tanken.
For dig der har et nedsivningsanlæg er det derfor en rigtig god idé at få nedsivningsdræn spulet hvert 2.-3. år. Enten i forbindelse med spuling, eller ved en ekstern slamsuger efterfølgende. Hvis du ønsker at få spulet i forbindelse med en tømning, skal du som grundejer tage kontakt til LL Transport direkte inden besøget, så det kan aftales. Ellers kan chaufføren ikke spule. Der kommer en ekstra faktura fra LL Transport for spuling af sivdræn. Kontakt LL Transport for at få oplyst den aktuelle pris på Tlf.:25 78 52 75
Der er krav til adgangsforhold, dækslet og så selvfølgelig, hvad du smider i toilettet. Se mere i FAQ'en her.
Regulativ for kontrol med tømning af bundfældningstanke (septiktanke)Som grundejer har du pligt til at sørge for, at dækslet ned til tanken er frit tilgængeligt, og at septiktanken fungerer godt.
Det varme vand fra bad og vask sikrer, at temperaturen i tanken er høj, og så foregår forrådningsprocessen bedst.
Almindelig brug af rengøringsmidler skader ikke septiktanken, men overdreven brug af wc-rens og kalkfjerner kan bevirke, at processerne i hustanken går i stå. Pas på, at der ikke kommer engangsklude, kaffegrums, cigaretskod, hygiejnebind og lignende i tanken.
Et letvægtsdæksel kan købes i de fleste byggemarkeder og VVS-butikker.
For at sikre en bedre vandkvalitet i kommunens vandløb og søer har Aarhus Byråd besluttet, at alle ejendomme i det åbne land i Aarhus Kommune skal være med i en fælles tømningsordning for septiktanke. Regulativet indeholder de regler, der gælder for ordningen.
Regulativet er senest ændret og godkendt den 23. januar 2008.